Werkgroep 55+ van Judo Vlaanderen betrokken bij pilootproject Universiteit Bratislava

BURST/DUFFEL – Werkgroep 55+ van Judo Vlaanderen is actief betrokken bij een pilootproject van de Universiteit van Bratislava. Zo vond vorige week in Duffel de eerste fase plaats van het onderzoek van het Departement Lichamelijke Opvoeding van de Comenius Universiteit van Bratislava.

Onderzoekers Milos Stefanovsky (Assoc. Prof. Milos Stefanovsky, PhD. Department of Gymnastics, dance, fitness and combat sports, Faculty of Physical Education and Sport Comenius University Bratislava, Slovakia) en Stanislav Kraček (Mgr. Bc. Stanislav Kraček, PhD. Odborný assistent Univerzita Omenského, Fakulta telesnej výchovy a športu Nábr. arm.gen. L. Svobodu 9 814 69 Bratislava) kwamen toe op dinsdag 10 september.

Op woensdag 11 september ‘s middags gaf Raf Tits hen een presentatie met de theoretische achtergrond van Judo 55+ binnen Judo Vlaanderen. ‘s Avonds vond dan het onderzoek plaats bij de Kintsugi judoka’s van Judoteam Duffel.

Donderdagvoormiddag 12 september was er een speciale training 55+ zodat de onderzoekers aan den lijve konden ondervinden hoe er in judo 55+ getraind wordt.

Vrijdagvoormiddag 13 september was er dan het onderzoek bij de Senpai Fit-leden van Judoteam Duffel.

Het onderzoek bestond uit 5 bevragingen + 3 fysieke testen + een interview. Dit onderzoek is het pilotonderzoek zodat de onderzoekers hun testen kunnen eiken en ervaring kunnen opdoen met het bevragen van ouderen. Eind mei komen ze terug voor het vervolgonderzoek.

Dit onderzoek past in een bredere internationale interesse om de eventueel positieve effecten van judobeoefening door ouderen te documenteren.

Raf Tits
Werkgroep Judo 55+

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.