2024-06-15 Bijscholingsdag Judo groeimodel

Bijscholing indeling

Op zaterdag 15 juni stelden we het Judo groeimodel en de verschillende leerlijnen voor.

De presentatie van de inleidende sessie kan je hieronder bekijken.  Ga ook zeker eens naar de website van het Judo groeimodel waar je alle tools ook kan downloaden.
Presentatie inleiding:  https://www.judovlaanderen.be/wp-content/uploads/2024/06/Presentatie-1506-inleidindende-sessie.pdf
Website Judo groeimodel: Downloads – Judo groeimodel (judovlaanderengroeimodel.be)
Ben je initiator? Installeer ook zeker de Judo groeimodel-app: Groeimodel-app voor trainers – Judo Vlaanderen

De dag bestond uit 2 delen, nage-waza en katame-waza.. In de ochtend brachten we een aanpak voor het nage-waza cluster 1. In de namiddag gingen we aan de slag met yoko-shiho-gatame en de aanpak  voor cluster 1 in het katame-waza.

Ook de leerlijn waarden en de mentale begeleiding van judoka’s werd in een afzonderlijke sessie aangeboden door Cedric Arijs en Jolan Kegelaers. De presentatie vind je hier terug.

Presentatie leerlijn waarden en mentale begeleiding van de jonge judoka: https://www.judovlaanderen.be/wp-content/uploads/2024/06/Opleidingsdag-Judo-Groeimodel.pdf

 

VIDEO’S: Nage-waza

 

1. Deel 1: Fysieke ontwikkeling en bewegingsvaardigheid in aanloop naar de techniek (seoi-nage)

Joery geeft spelvormen rond een aantal basisvoorwaarden om later aan de slag te gaan met seoi-nage. Het werken rond basisbewegingsvaardigheden en de verschillende fysieke eigenschappen is van prioritair belang in de begeleiding van onze judoka’s. Dit onderdeel wordt soms  te weinig aangeboden waardoor judoka’s te éénzijdig worden opgeleid. Hierdoor beheersen ze een te beperkt pakket aan basismotorische vaardigheid om succesvol de stap naar judotechniek te zetten. In het model van techniekontwikkeling vormt basisbewegingsvaardigheid de start voor het aanleren van techniek.

2. Deel 2: Judovaardigheid in aanloop naar de techniek (seoi-nage)

In dit tweede deel brengen Leen en Dirk alle judovaardigheden die de judoka’s moeten beheersen alvorens het aanleren van techniek, seoi-nage, te starten.

3. Deel 3:  Basis en verdieping  (seoi-nage)

https://youtu.be/K0qSKG5r-Wk

In dit 3de deel verduidelijkt Dirk d basisfase en verdiepingsfase van het model voor techniekontwikkeling.  

 Video’s : Katame-waza

1. Deel 1: Fysieke ontwikkeling en bewegingsvaardigheid in aanloop naar de techniek (yoko-shiho-gatame)

Joery geeft spelvormen rond een aantal basisvoorwaarden om later aan de slag te gaan met yoko-shiho-gatame. 

2. Deel 2: Judovaardigheid in aanloop naar de techniek (yoko-shiho-gatame)

In dit tweede deel brengen Leen en Dirk alle judovaardigheden die de judoka’s moeten beheersen alvorens het aanleren van techniek en uit cluster 1, hier yoko-shiho-gatame,, te starten.

3. Deel 3:  Basis en verdieping  (yoko-shiho-gatame)

In dit 3de deel verduidelijkt Dirk de basisfase en verdiepingsfase van het model voor techniekontwikkeling voor yoko-shiho-gatame.  

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.